Zmaga v bitki za 3. mesto

V soboto je bil na sporedu derbi kroga med domačo Borovnico in gostujočo Olimpijo. Približno 40 gledalcev je spremljajo izenačeno in napeto tekmo do samega konca, saj je bila tekma odločena šele po podaljšku.

Že sam uvod je nakazal na borbeno in živčno tekmo, saj je bil že v prvi minuti tekme izključen naš igralec, v igri z igralcem manj pa smo odigrali odlično in se obranili. Po dobrem presingu smo zadeli prvi na tekmi, ko je na podajo starejšega izmed dvojčkov Kohne, zadel Vehovec. Že v naslednjem napadu pa so gostje zadeli preko Molka, ko se je žogica srečno skotalila v našo mrežo. Vodstvo je kmalu zatem vrnil Kržič z značilnim projektilom iz sredine, na podajo Stražišarja. Ko smo dočakali prvo priložnost z igralcem več, je na podajo drugega Kohneta, vodstvo povišal Vehovec. 
V drugi tretjini so gostje vodstvo znižali, ko je Pristavec nesrečno blokiral strel in žogico preusmeril v gol. Sledila je nova igra z igralcem več, ki smo jo izkoristili. Na podajo M. Kohneta je zadel Rot. Nato pa so se zbudili gostje, ki so z višjim pokrivanjem poskrbeli za nemalo težav, pri prenosu žoge na nasprotno polovico. Za 4:3 je najprej s prekrasnim strelom iz "mrtvega kota" zadel Lebinger, na 4:4 pa je izenačil Kump v igri z igralcem več. Po prekršku Vehovca minuto in pol pred koncem rednega dela, so imeli gostje celo možnost za popolni preobrat, vendar smo se uspeli obraniti. 
Tekma se je tako nadaljevala v podaljšku, kjer je tekmo odločil Stražišarjev strel iz sredine igrišča.
 
Zmaga po podaljšku pušča povsem odprte možnosti obema ekipama v boju za tretjo mesto, saj se bosta ekipi ponovno pomerili med seboj v zadnjem krogu rednega dela. Zahvalili bi se navijačem, ki so prišli na tekmo ter vsem, ki ste pomagali pri organizaciji dogodka.
 
(TV)
 

FBC Borovnica : FBK Olimpija 5:4 OT (3:1; 1:2; 0:1; 1:0)

Vehovec 2+1, Stražišar 1+1, Kržič 1+0, Rot 1+0, Kohne B. 0+1, Kohne M. 0+1, Pristavec 0+1.